حضور معاون عمرانی استانداری گلستان در هواشناسی؛ تأکید بر نقش هشدارهای سریع در امنیت عمومی و کشاورزی

به گزارش روابط عمومی هواشناسی گلستان ؛ سید مهدی مهیایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان و مدیران کل شورای هماهنگی راه و شهرسازی ، مدیر کل صدا و سیمای استان و  رییس سازمان جهاد کشاورزی به مناسبت روز جهانی هواشناسی در اداره کل هواشناسی گلستان حضور یافتند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان در نشست روز جهانی هواشناسی، با تبریک این مناسبت، بر اهمیت داده‌های هواشناسی در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای استان تأکید کرد.

وی با اشاره به نقش حیاتی اطلاعات هواشناسی در توسعه کشاورزی، حمل‌ونقل و مدیریت بحران، اظهار داشت: استان گلستان به دلیل اقتصاد تک‌پایه و وابستگی شدید به بخش کشاورزی، نیازمند استفاده بهینه از داده‌های هواشناسی است . همچنین با اشاره به خشکسالی اخیر، خاطرنشان کرد که پیش‌بینی‌های هواشناسی می‌تواند در تعیین الگوی کشت، مدیریت منابع آب و انرژی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

معاون استانداری گلستان از پیگیری‌های جدی برای نصب رادار هواشناسی در شهرستان گنبدکاووس خبر داد و گفت: امیدواریم با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، این پروژه تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد. وی همچنین بر تأمین خودروی سیار هواشناسی و تجهیزات مدرن پیش‌بینی وضع هوا از محل اعتبارات استانی و ملی تأکید کرد.

این مقام مسئول با اشاره به آغاز سفرهای نوروزی، تصریح کرد:  سازمان هواشناسی در سه کمیسیون اصلی شامل ستاد مدیریت بحران، ستاد اجرایی نوروزی و ستاد ایمنی راه‌ها حضوری فعال دارد و اطلاعات دقیق این سازمان در افزایش ایمنی و رفاه مسافران مؤثر است.

کمالی، مدیرکل هواشناسی استان گلستان، در مراسم گرامیداشت روز جهانی هواشناسی، با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی هواشناسی (WMO) با عنوان «  همه با هم به سوی رفع خلاء هشدار سریع » بر ضرورت همکاری جهانی برای کاهش پیامدهای تغییرات آب‌وهوایی تأکید کرد. وی از برنامه‌های آینده هواشناسی گلستان برای نصب ایستگاه‌های جدید، استفاده از داده‌های ماهواره‌ای و هوش مصنوعی در تحلیل شرایط جوی خبر داد و بر همکاری استانداری گلستان  برای تحقق این اهداف تأکید کرد. پیش‌بینی‌های هواشناسی و تلاش بی‌وقفه همکاران این حوزه به صورت 24 ساعته، نه تنها در خدمت ایمنی و رفاه مردم است، بلکه نقشی کلیدی در امنیت غذایی ایفا می‌کند. با توجه به وابستگی شدید بخش کشاورزی به شرایط جوی، داده‌های دقیق هواشناسی به کشاورزان، مسئولان و برنامه‌ریزان کمک می‌کند. هشدارهای سریع و به موقع هواشناسی به ‌ویژه در حمل‌ونقل هوایی، نقشی حیاتی در حفظ امنیت پروازها و سلامت مسافران ایفا می‌کند. با توجه به پروتکل‌های بین‌المللی هواشناسی، داده‌های جوی به‌صورت لحظه‌ای پردازش می‌شوند و به کاربران اطلاع رسانی می گردد تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید