حضور استاندار گلستان در جمع کارکنان اداره کل هواشناسی به مناسبت روز جهانی هواشناسی
دکتر علی محمد زنگانه استاندار استان گلستان و هیات همراه به مناسبت روز جهانی هواشناسی در اداره کل هواشناسی استان گلستان حضور یافتند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل هواشناسی استان گلستان، به مناسبت فرارسیدن سوم فروردین ماه، مصادف با ۲۳ مارس روز جهانی هواشناسی، دکتر علی محمد زنگانه به اتفاق مهندس حاجی زاده مدیر کل بحران استان ، دکتر رهنما رییس پژوهشگاه هواشناسی کشور، با مدیرکل و کارکنان این اداره دیدار و گفت و گو کرد.
در ابتدای این دیدار امان محمد کمالی طی سخنانی ضمن عرض خیرمقدم خدمت دکتر علی محمد زنگانه و هیات همراه و تبریک فرارسیدن سال نو و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، با اشاره به گرامیداشت سوم فروردین مصادف با ۲۳ مارس روز جهانی هواشناسی بیان نمود: ” شعار سال 2023 از سوی سازمان جهانی به نام “آینده هوا، اقلیم و آب در گذر نسل ها ” تعیین شده است که بر اساس بیانیه صادره از سوی ریاست این سازمان، تغییر اقلیم یکی از چالش های اصلی این عصر است و یکی از راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم پیش بینی ها و هشدار های جوی با دقت بیشتر با استفاده از مدل های پیش بینی تهیه شده و هر چه سریع تر در اختیار عموم قرار گیرد تا اثرات مخاطرات حاصل تغییر اقلیم کاهش یابد. همچنین در ادامه مهندس کمالی به اقدامات صورت گرفته در هواشناسی گلستان و پیشرفت پروژه رادار هواشناسی گلستان و اعتبارات مورد نیاز اشاره کرد
زنگانه استاندار گلستان ضمن تبریک سال نو و همچنین حلول ماه مبارک رمضان ،روز جهانی هواشناسی را به کارکنان هواشناسی گلستان تبریک گفته و با اشاره به شعار هواشناسی سال 2023 ” آینده هوا ، اقلیم و آب در گذر نسل ها ” عنوان کرد بحث خشکسالی در استان چالش بزرگی است با توجه به خشکسالی حادث شده در سه سال متوالی نیاز است با استفاده از روش های نوین و تعامل دستگاههای اجرایی اقدامات عاجل در این خصوص انجام دهیم و نقش هواشناسی در این خصوص تعیین کننده است. 95 درصد آب شرب استان از آبهای زیر زمینی تامین می شود در حالیکه باید به بحث شیرین سازی آب دریا ، احداث سد با کاربری آب شرب و راهکارهای دیگر برای رفع بحران خشکسالی مورد توجه قرار گیرد و موضوع آب در حوزه کشاورزی موضوع مهمی است. سطح آبهای زیرزمینی بسیار افت کرده است.برای رفع این مشکلات باید اقدامات هماهنگ و مشترک صورت گیرد.
همچنین دکتر زنگانه در ادامه به کانون های ریز گرد استان اشاره کرد و اینکه اگر خلیج گرگان خشک شود تبدیل به یک ابر چالش در استان خواهد شد. تبدیل به کانون ریزگرد نمکی خواهد شد و جنگل و کشاورزی را ازبین خواهد برد. بنابراین برنامه های علاج بخشی خلیج گرگان با جدیت انجام شود.
دکتر زنگانه گفت، چگونگی پاسخ گویی به چالش تغییر اقلیم مسئله مهمی است . امیدوارم با تلاش دستگاههای اجرایی استان با یک همت جهادی گام های بلندی برداریم. استان گلستان استان سیل خیز است و برای صدور هشدار های جوی تجهیزات و زیر ساختهای لازم فراهم گردد. با هشدار سریع و با کمک دهیاری ها، بخشداری ها و فرمانداری ها خسارت های جانی و مالی بارش های سیل آسا را کاهش دهیم. و تجهیزات را به صورت محلی فعال کرده و الگوی “هشدار سریع ” مبتنی بر مشارکت خود مردم باشد.
دکتر رهنما رییس پژوهشگاه هواشناسی کشور در مورد خدمات هواشناسی در بخش های مختلف و ارزش افزوده این خدمات و معرفی نرم افزار پیش بینی نقطه ای وضع هوای کشور مطالبی را عنوان نمودند.